ONAsnazivanje

Projekat "ONAsnaživanje" usmeren je na ekonomsko jačanje žena iz socijalno ugroženih kategorija i žena sa iskustvom nasilja u porodici, a sprovodi ga Fondacija "Fond B92" u partnerstvu sa Smart Kolektivom i udruženjem "Dobra bašta", dok finansijsku podršku omogućava Fond Ujedinjenih nacija za zaustavljanje nasilja prema ženama. Na ovogodišnji konkurs koji je bio otvoren do 25.novembra, pristigao je veliki broj kvalitetnih prijava, a izabrano je 15 poslovnih ideja žena sa teritorija opština Sremska Mitrovica, Pančevo i Sombor.

Na svečanoj dodeli koja je održana 8.decembra u Slavija Garni Hotelu u Beogradu uručeni su im grantovi za razvoj ili pokretanje biznisa u iznosu od 250 000 din. Na ovakav način kroz ekonomsko osnaživanje žena, zajedno sa fizičkom i psiholškom pomoći, čini se da podrška unutar sigurnih kuća bude efikasnija. Time se umanjuje verovatnoća da se žena vrati nasilniku, zbog nemogućnosti da izdržava sebe i svoju decu, ili da prihvata loše uslove rada koje nameću poslodavci. Ovim programom žene dobijaju priliku da ostvare ekonomsku nezavisnost , žive dostojno, uvećaju svoja znanja, unaprede svoje veštine za posao i steknu prednost na tržištu rada.

Samo ovako žene koje trpe fizičko ili psihičko nasilje mogu da POSTAVE GRANICE. Ove žene, pokazale su da uspeh i sreća počinju prvim pravim korakom. Zato, ne dozvolite nasilje. Odvažite se ukoliko je potrebno i potrazite pomoć.




"Ne postoje granice osim onih koje sam sebi postaviš". - Dr Kenan Crnkic




Comments

Popular posts from this blog

Modni "Krugovi"- Digital lavanda

Moji "Krugovi" - O dobru i zlu

Moć reči "Ne"