Sreća je lična odgovornost

Ako razmotrite svoj motiv da uradite bilo šta, videćete da je to zato što verujete da ćete tako biti srećni. Primarni cilj svih ljudi na planeti je da se dokopaju sreće. Postavlja se pitanje, ko ili šta treba da vas usreći? Partner, novac, posao, kuća ili automobil?

Na ovaj svet došli ste sami, sami ćete ga i napustiti. Svaki plan u kome učestvujete, svaka aktivnost u životu, ima jednu konstantu: vas. Niste uvek isti, ali uvek ste deo plana. Sve ostalo dolazi i prolazi - roditelji, partneri, prijatelji, saradnici, imovina, okolnosti, situacije. Vaša sreća potiče od vašeg stava a ne od spoljnih faktora. Imate moć da izaberete način na koji želite da se osećate. Primenite to u praksi. Ako je vaš lični mentalni stav ispravan, čak i ako ostanete u neprijateljskoj atmosferi, osećaćete se srećno.

Kao što ne treba da prenosimo odgovornost za svoju srecću na druge isto tako nismo odgovorni za sreću drugih. Barem ne sve vreme. To može da bude naš posao kratko ali trajna sreća je lična odgovornost svake osobe. Ne treba vi da povlačite konce i da svojim trikovima koji se nižu jedan za drugim terate  svoju lutku da se smeje i bude srećna. Ne krivite sebe za tuđe nezadovoljstvo. Ne oblikujte sebe po njihovim očekivanjima. Čineći to, negirate sebe, ko ste zaista i šta želite da budete. 

Svako je predodređen da ide sopstvenim putem, duž puta sa drugima. Vi ostajete vi. Osoba slobodnog mišljenja i slobodne volje koja  ima moć da izabere kako želi da se oseća. Ne dozvolite da mrzovolja i razdražljivost drugih utiču na vas. Vi i vaša radost možete biti nepobediva vojska protiv teškoća. Samo tako biće zadovoljstvo živeti sa vama i radost voleti vas. Namerno izaberite da budete kapija sreće za svet oko vas.



Comments

Popular posts from this blog

Moji "Krugovi"- Herendi porcelan

Vaš primarni prioritet - ovaj trenutak

"Carpe diem"- Iskoristi dan