Modni "Krugovi"- Digital lavanda

Stručnjaci za boje i dijagnostičari trendova imaju ove godine pune ruke posla. Osnovni zadatak je da pokrenu prilično zamrlu modnu situaciju nastalu tokom pandemije. Svetlo se pojavilo i sada se traže modna osveženja i rešenja,  pre svega u vedrim tonovima pogodnim za bolja raspoloženja.


Može se reći da je povratak prirodi jedna od malo dobrih strana pandemije. Upravo je dizajnerima priroda donela posebnu inspiraciju i sada žele da je unesu u svakodnevni život, ne samo u okruženju nego u svakom mogućem detalju. Na nama, pored nas ili u ormanu.

Svi smo čuli za bukovačke livade i polja lavande koje su privukle pažnju brojnih posetilaca, ne samo ljubitelja prirode nego i lepe fotografije. Nekako u isto vreme,  pomama za lavandom buknula je svuda u svetu.

Dizajneri su je već rezervisali i najavili kao trend boju za 2023. godinu. Nijansu su preciznije nazvali digital lavanda inspirisani time što je u velikoj meri prisutna online i sada se pretapa u svakodnevni život. Virtuelni svet definitivno je prevladao. Psiholozi i dizajneri napominju kako je upravo digital lavanda pružila utehu i sigurnost tokom teškog mentalnog perioda i time stvorila potrebu da je zadržimo uz nas. 











 

Comments

Popular posts from this blog

Moć reči "Ne"

Sreća je lična odgovornost

Modni "Krugovi" - Šta bi danas rekla Coco Chanel?