Modni "Krugovi" - Kafa za poneti

Sa dolaskom proleća svi postajemo drugačiji. Organizam se budi i želi promene. Počinje veliko spremanje unutar nas samih i svega što nas okružuje. Uklanjamo sve što je višak a dodajemo nova mišljenja i stavove. Ukusi se menjaju a priroda postaje naš najbolji saveznik. Upravo tako modni dizajneri opisuju nove tendencije i boje u ovoj drugoj godini pandemije. Svi su se složili u tome  da sezonski modni trendovi treba da odražavaju ono što se dešava u svetu oko nas. Sa situacijom koja nam je uništila uobičajene navike i rutine, boje poput žalfije i smaragda mogu dati toliko potreban osećaj optimizma i svežine. 

                                                                   

Jednostavne za kombinovanje, najpoželjnije nijanse zelene započinju u hladnoj mint nijansi, donose toplinu u eteričnoj žalfiji i završavaju u jarkoj i bogatoj nijansi zelene. Osim što se ističu svojom svežinom, prolećne it nijanse zelene jednako dobro izgledaju u spoju sa zemljanim, pastelnim i jarkim nijansama zbog čega ih poznate modne kuće, dizajneri i brendovi biraju ove godine kao savršeni koloristički izbor za većinu  odličnih odevnih komada i modnih dodataka. 


                                                                   
                                                                                    

Dizajneri su za za proleće-leto 2021. godine izdvojili nijanse žalfije koja se često koristi u terapeutske svrhe zbog svojih umirujućih dejstava dok  smaragdno zelenu predlažu kao okrepljujuću nijansu koja stvara osećaj probuđenosti i aktiviranosti. Priznaćete, vredi probati.




Stella Mccartney


Zelene nijanse  preporučuju se generalno u svemu. Pravi su hit u enterijeru, kuhinji i na tanjiru jer njihova dejstva blagotvorna su za dušu i na telu.









 





Comments

Popular posts from this blog

Modni "Krugovi"- Digital lavanda

Moji "Krugovi" - O dobru i zlu

Moć reči "Ne"